Piekarnia Błażowa to przedsiębiorstwo zajmujące się piekarnictwem i oferuje bardzo rozległą gamę dobrych wypieków wysokiej jakości. wypiekany jest tu chleb na naturalnym zakwasie. Oferta przedsiębiorstwa cieszy się niemałym zainteresowaniem kontrahentów przez najwyższe standardy, atrakcyjne warunki cenowe. Przedsiębiorstwo stale chce spełnić wymagania każdego klienta i dba o poprawianie wyrobów w kwestii jakości i smaku.

 


 

 

Cukiernia Czesławy Nycz powstała w 1995 roku w Czarnej koło Łańcuta. Oferuje szeroki wybór słodkich wypieków i zaprasza wszystkich amatorów słodkich smaków. Cukiernia ta posiada specjalistów od domowych wypieków, którzy wkładają w swoją pracę całe serce. Firma ta wyrosła z zamiłowania i pasji popartej długoletnim doświadczeniem założycielki. Ambicją firmy jest jakość. Wiele gatunków ciast, a zwłaszcza ciastek na wagę, produkowanych jest jak dawniej-ręcznie. Taki sposób produkcji bywa niezastąpiony i zapewnia niepowtarzalny smak.

 


 

 

Gospodarstwo Rolne w Górze Ropczyckiej powstało na bazie byłego PGR-u na mocy Ustawy o Restrukturyzacji Państwowych Gospodarstw Rolnych z 21 listopada 2000r. Kiełbasa swojska z Góry Ropczyckiej uważana jest za najlepszą na Podkarpaciu. Produkowana jest wyłącznie z dobrego gatunkowo mięsa wieprzowego, bez konserwantów, według tradycyjnych receptur i wędzona w wędzarniach opalanych drewnem olchowym.

Głównymi przedmiotami działalności spółki są:

  • produkcja i przetwórstwo mięsa
  • sprzedaż mięsa i wyrobów
  • chów i hodowla trzody chlewnej
  • uprawy rolne
  •  sprzedaż pasz

 


 

Zakład Rzeźniczo – Wędliniarski „Głowiak” jest firmą rodzinną, założoną w 1993 r. przez Kazimierza Głowiaka w Czarnej. Od początku działalności produkuje swoje wyroby według tradycyjnych receptur, z surowców pochodzących od stałych i sprawdzonych dostawców -indywidualnych rolników. W codziennej pracy produkcyjnej umiejętnie łączy najnowsze technologie ze staropolskimi, sprawdzonymi recepturami.

 


 

 

Masarnia Bawół to firma rodzinna, która bazuje na ponad 100 letniej tradycji wędzenia i przetwarzania mięsa. Wiedza i doświadczenie 4 pokoleń masarzy pozwala zachować tradycyjny smak wyrobów. Produkty można znaleźć w sieciach handlowych: Delikatesy Centrum, Nasz Sklep oraz w lokalnych sklepach spożywczych. Dzięki zwiększeniu dystrybucji dociera do coraz większej liczby klientów i cieszy się, że doceniają naturalny smak wyrobów.

 


 

 

Smak Górno kieruje się drogą oferującą klientom smakołyki, których receptury powstawały latami w drobnych polskich gospodarstwach, i które wyznaczają prawdziwą tradycje oryginalnych polskich smaków. Sukces zakładu jest więc głównie sukcesem oferowanej jakości w produkcji wyrobów tradycyjnych. A tradycja w wypadku produktów Smak Górno, nie jest tylko hasłem reklamowym. Zakład wyróżnia szczególna dbałość i troska o warunki przechowywania i transportu wyrobów do klienta, co w połączeniu z długoletnim doświadczeniem doskonale wyszkolonej kadry gwarantuje optymalną współpracę ze sklepami i sieciami handlowymi – a tym zadowolenie nawet najbardziej wymagających klientów.

 


 

 

Jako wieloletni producent wędlin zapewnia klientom uznaną markę. Od początku działalności firma kierująca się zasadą zachowania tradycyjnych receptur i jakością, jakiej oczekują klienci. Firma nie zabiega o tytuły i nagrody, lecz o satysfakcję klienta. produkty wytwarzane są według tradycyjnych wypracowanych przez długie lata receptur, a wysoce wykwalifikowana kadra zapewnia najwyższą jakość i bezpieczeństwo wyrobów, przy przestrzeganiu wymagań krajowych norm weterynaryjnych i sanitarnych.

 


 

 

MASARNIA BRATKÓWKA TO FIRMA RODZINNA NA PODKARPACIU. Od początku działalności, założono produkcję wyrobów tradycyjnych znajdując receptury w starych książkach

Wyroby tradycyjne to wyroby bez udziału dodatków, podwyższających wydajność, wspomagających smak, różnych związków substancji zwanych nowoczesnymi technologiami.

Produkuje się kilka asortymentów, skupiając uwagę, by ich jakość przypominała wszystkim o prawdziwej polskiej tradycji i smaku. W ofercie proponują szynki, kiełbasy, wyroby podrobowe. Wszystkie wyroby przygotowują według sprawdzonych, tradycyjnych przepisów.  Masarnia stara się zapewnić klientom maksymalną satysfakcję z zakupu produktów. Zadowoleni odbiorcy to ich najlepsza  rekomendacja.

 


 

 

Zajmuje się produkcją pasztetów drobiowo-wieprzowych. Wyroby, które są sprzedawane wśród klientów cieszą się dużą popularnością. Produkt wyrabiany jest metodą tradycyjną- ręcznie, ze świeżego wysokogatunkowego mięsa. Pasztety mają krótki termin przydatności do spożycia co świadczy o tym, iż nie posiadają żadnych konserwantów.

 


 

 

Sukces działalności opiera się na stosowaniu wyłącznie tradycyjnych, sprawdzonych receptur. Smak i jakość wyrobów spełniają oczekiwania najbardziej wyrafinowanych podniebień.

W trosce o jakość wyrobów stale unowocześniany jest zakład i ciągle poszerzany o nową ofertę. To, co pozostaje niezmienne, to receptury i sposób produkcji, w którym tkwi tajemnica niezapomnianego smaku wszystkich wyrobów.

 


 

 

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „Szarek” to firma działająca od 1991r. Siedziba Zakładu znajduje się na Widnej Górze k. Jarosławia – w urokliwym zakątku województwa Podkarpackiego. To właśnie Podkarpacie – zielony region o bogatym dziedzictwie kulinarnym – jest głównym obszarem działalności firmy. Działalność firmy obejmuje ubój trzody chlewnej, rozbiór oraz produkcję wędzonek, kiełbas i wyrobów podrobowych. W sumie około 90 produktów. Wędzenie odbywa się w tradycyjnej wędzarni, co gwarantuje wyjątkowy wygląd i smak wyrobów.

 


 

 

 

Ta firma jest firmą prywatną. Funkcjonuje w branży mięsnej od kilkudziesięciu lat – głównie na rynku lokalnym, jednak sukcesywnie stara się poszerzać horyzont zbytu na obszar województwa podkarpackiego.

 


 

 

nowocześnie zarządzany zakład mleczarski, będący spadkobiercą i kontynuatorem ponad 85-letnich tradycji zorganizowanego mleczarstwa w regionie. Zgromadzone doświadczenia i wiedzę łączymy z nowymi technologiami, koncentrując się na uzyskaniu najwyższej jakości produktu.

Od lat priorytetem Firmy jest dostarczanie Klientom produktów najwyższej jakości. podstawową działalnością jest skup i przetwórstwo mleka z czystych ekologicznie terenów górskich.

 


 

 

Jasielnica Rosielna  prowadzi własną siec hurtowni nabiałowych oraz własną sieć sklepów detalicznych (14) na terenie woj. Podkarpackiego za pośrednictwem których sprzedaje wyroby własnej produkcji oraz pełen asortyment wyrobów nabiałowych i spożywczych będących w obrocie na terenie Unii Europejskiej.

Spółdzielnia w swojej działalności w pełni przestrzega zasady terminowego regulowania należności wobec rolników, pracowników, kontrahentów i wszystkich instytucji rządowych. W latach 2002 – 2006 Spółdzielnia uzyskiwała certyfikat „Gazele Biznesu” czyli została zaliczona do najdynamiczniej rozwijających się firm w kraju. Wyroby Spółdzielni wielokrotnie uzyskiwały tytuł najpopularniejszych wyrobów spożywczych na Podkarpaciu w konkursach „Smaczne bo Podkarpackie”.

 


 

 

„Arini Cafe Sp. z o.o.” to punkt gastronomiczny typu fast food oferujący szeroki zakres dobrych potraw w atrakcyjnej cenie. Bar zatrudnia dobrych kucharzy i stara się o przyjazną obsługę. Możesz w tym miejscu zjeść smakowity posiłek. Dodatkową zaletą baru jest komfortowe ulokowanie, a także dogodne pory działania. Z tej przyczyny to lokal popularny wśród gości.